Genieten!
Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Millesimato Spumante- Extra Dry 75 cl
OverzichtDe druiven worden handgeplukt in september (wanneer de druiven de beste fysisch-chemische en organoleptische eigenschappen hebben), waarna ze licht worden geperst. De most wordt statisch gedecanteerd.
De eerste gisting vindt plaats in RVS-vaten bij een temperatuur van 18/19°C met de hulp van autochtone gistsoorten. Voordat de eerste gisting is beëindigd gaat de most -die een heel hoog suikergehalte heeft - naar de autoclaaf waar de wijn mousserend wordt. Dit proces vindt plaats terwijl de eerste gisting nog steeds voortduurt; het duurt 25/30 dagen. Hierna rust de wijn een 15-tal dagen op de lie (droesem). Door dit proces krijgt de wijn een nóg fruitiger aroma en onderscheidend karakter. Na het bottelen rijpt de wijn nog 4 tot 6 weken in de fles. Heerlijk als aperatief, maar past ook bij een visgerecht.
Wijnomschrijving:
Perlage: fijn en continue.
Kleur: licht strogeel met groene reflecties.
Geur: intens, fruitig (perzik en meloen), onderscheidend.
Smaak: zacht, vol, harmonieus, karakteristiek aromatisch.
Alcoholpercentage, % vol. 11.00 – 12.00
Suikergehalte, g/l 19.00 – 20.00
Zurengehalte, g/l 5.50 – 6.50