Haut Chevignac Rouge 75 cl - Frankrijk
OverzichtRobijnrode wijn met paarse reflecties. In de neus herkennen we de typische aroma's van viooltjes en een beetje witte peper. In de mond hebben we veel fruit met een verrassende frisheid, strakke wijn. Lichte vanilletoets door de houtlagering. In de afdronk komt dan de kruidigheid naar boven.
Druivensoort: Grenache, Carignan, Syrah
Lekker bij allerlei vleesbereidingen gegrild, gebraden, gebraiseerd. Kan zelfs bij gebraden kalfsvlees. Maar bij een kaasplankje is hij ook wel erg fijn.
Elke druivensoort wordt apart gevinifieerd; de fermentatie geschiedt bij gecontroleerde temperaturen. Regelmatig proeven en analyseren waarnaast zorgvuldige blending zijn de belangrijkste middelen om de kwaliteit van de wijn te handhaven en, waar nodig, te verbeteren. De druiven worden ontsteeld en licht geperst voordat de gisting plaatsvindt in RVS tanks bij een temperatuur van 28°C. Na 4 maand lagering op beton en roestvrij staal gaat de wijn op fles om de verkregen aroma‘s te behouden.